Kennismaken & vacatures
Alle schoolleiders geslaagd
09 oktober 2019 14:13

handtekening

 

Alle elf directeuren en adjunct-directeuren hebben hun officiële herregistratie als schoolleider behaald. Afgelopen jaar volgden zij samen een opleiding op de domeinen persoonlijke effectiviteit, toekomstbestendig onderwijs en veranderkunde. Wij zijn trots op deze prestatie van ons voltallige directieteam!

 

GMR stemt in met strategische koers

Woordenwolk

 

Unaniem hebben de leden van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad het Koersplan 2019-2023 van Scholengroep Veluwezoom goedgekeurd. 'Ikjijwij, nieuwsgierig naar de toekomst' was in de GMR-vergadering een hamerstuk. Het plan was inhoudelijk al besproken voor de zomervakantie. Toen al reageerden de GMR-leden positief op de nieuwe strategische koers en vonden zij deze heel herkenbaar. Het Koersplan vormt het kader voor de ambitieplannen die alle elf scholen voor zichzelf hebben gemaakt.

 

9 oktoberLees verder
Zin in de toekomst

Inline image

 

Sfeervol decor dit jaar was het Honigcomplex in Nijmegen. Daar troffen de medewerkers van alle scholen, bestuur en raad van toezicht elkaar voor de jaarlijkse studiedag. Op het programma stond onder andere 'Inspiration for development' door trendwatcher 'Eva Beltman'. Zij liet zien welke veranderingen ze voor ons ziet in de wereld, in hoe mensen leren en wat dat dan betekent voor ons onderwijs? Hannelore Bruggeman toonde in vogelvlucht de nieuwe strategische koers voor 2019-2023. Verder was er tijd om te netwerken, over de toekomst te praten, verhalen te delen, samen te eten en veel plezier te maken!

 

Dennis de Ruiter, directeur onderwijsteam

"Ik werd erg geprikkeld door de woorden en beelden tijdens de presentatie van de trendwatcher. Vooral het playsumer begrip sprak mij erg aan en daar wil ik nu echt meer van weten."

9 oktoberLees verder
Alle schoolleiders geslaagd

handtekening

 

Alle elf directeuren en adjunct-directeuren hebben hun officiële herregistratie als schoolleider behaald. Afgelopen jaar volgden zij samen een opleiding op de domeinen persoonlijke effectiviteit, toekomstbestendig onderwijs en veranderkunde. Wij zijn trots op deze prestatie van ons voltallige directieteam!

 

9 oktoberLees verder
Jaarbeeld 2018

Jaarbeeld 2018

 

In Jaarbeeld 2018 leggen wij verantwoording af over ontwikkelingen en activiteiten in het afgelopen jaar.

Download de PDF en zie hoe wij samen bouwen aan goed onderwijs.

 

iCoaches geslaagd!

Het team van iCoaches van Scholengroep Veluwezoom heeft de tweejarige opleiding tot iCoach met succes afgerond.
Elke iCoach gaf een persoonlijke presentatie met een reflectie over de ontwikkeling die zij de afgelopen twee jaar hebben 
doorgemaakt.

Vervolgens was er tijd voor een proost en een hapje en drankje. Het team van iCoaches ziet er naar uit vanaf volgend schooljaar mooie dingen voor de Scholengroep te kunnen ontwikkelen.

 

iCoaches geslaagd

Onze wereldverbeteraars adviseren de gemeenteraad!

De wereldverbeteraars met de beste ideeën hebben hun plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad van Rheden.

Nadat zij de complimenten van de wethouders in ontvangst mochten nemen werden zij geïnterviewd door Omroep Gelderland.

Lees hier het artikel.

 

Foto gemeenteraad

17 aprilLees verder
Ikjijwij maken de wereld beter!

Dat is waar de kinderen van de Scholengroep Veluwezoom in de jaarlijkse ikjijwij-week aan hebben gewerkt: Kies een global goal en bedenk oplossingen, was de opdracht.

 

Wat een geweldige opbrengst! Kinderen hebben elkaars oplossingen van feedback voorzien en de drie winnaars aangewezen. “Ook kleuters hebben topideeën, hergebruiken van spullen is belangrijk en nu begrijp ik hoe vies water weer schoon wordt”, gaven de leerlingen elkaar als compliment mee.

 

De leerlingen van 't Sterrenbos, De Wensvogel en de Dorpsschool Rozendaal mogen als beste Wereldverbeteraars hun presentatie aan de gemeenteraad van Rheden laten zien. Hopelijk raken de raadsleden net zo geïnspireerd als ikjijwij!

 

Hier vindt u alle filmpjes van onze Wereldverbeteraars op deze website.

 

Bij de opdrachten hebben de kinderen onder andere gebruik gemaakt van materiaal van “Schooldag van de Duurzaamheid”. Waarvoor dank.

 

foto Dorpsschool Rozendaal

9 aprilLees verder
Leerlingpanel praat mee over de toekomst

Wat is nodig om jouw school een 10 te geven? Een groep van 24 leerlingen vanuit alle scholen wilde hier maar wat graag over meepraten. Dit konden ze doen tijdens een speciaal georganiseerd leerlingpanel. Hun meningen en ideeën vormen input voor het koersplan 2019-2013 van Scholengroep Veluwezoom en voor de schoolondernemingsplannen.

 

Leerlingpanel

 

Onderwerpen aan de gesprekstafels waren:

  • Een leerzame dag ...
  • Plagen of pesten?
  • Wat denk jij dat je later moet kunnen?

Hugo

 

Hugo (middenbouw D van 't Sterrenbos)

 

"Er was een gezellige sfeer bij het leerlingpanel. Iedereen luisterde goed naar elkaar. We hadden het onder andere over de veiligheid bij school, omdat er soms best veel auto's zijn. Ik zou best vaker mee willen praten in het kinderpanel!"

 

 

 

 

 

Tycho

 

Tygo (bovenbouw B van 't Sterrenbos)

"Het was leuk om met het leerlingpanel bij elkaar te komen. Het is interessant om met andere kinderen te praten over wat beter kan op school. Ik vind het leuk om aan anderen uit te leggen waarom ik iets vind."

 

 

 

 

 

 

Het leerlingpanel was een vervolg en verdiepingsslag op de tevredenheidspeiling onder leerlingen, ouders en leerkrachten. Deze peiling was in het voorjaar van 2018 en vindt elke twee jaar plaats.

21 februariLees verder
Wetenschap in de klas

Leerlingen kruipen in de huid van de wetenschapper. De Lappendeken doet onderzoek samen met Radboud Universiteit uit Nijmegen.

 

Voor informatie over het project dat momenteel loopt: lees onderstaand krantenartikel. Vorig jaar deden de leerlingen onderzoek naar magnetisme. Kinderen uit groep 3/4 maakten een superleuke boek-o-matic over een zweeftrein.

 

WKRU 2019 Leerlingen van basisschool De Lappendeken die vorig jaar onderzoek hebben gedaan naar magneten

©WKRU 2019. Leerlingen van basisschool de Lappendeken die vorig jaar onderzoek hebben gedaan naar Magneten.

 

15 februariLees verder
Nieuwe websites

Alle elf scholen en de stichting hebben sinds deze week een nieuwe website. De vormgeving en fotografie zijn nieuw, alle inhoud is bijgewerkt. De sites zijn compact: veel informatie zoals fotoalbums en dagelijks nieuws, verhuist naar de schoolapp. De websites zijn geschikt voor smartphone, tablet en computer.

 

Schoolapp

Tussen nu en de zomervakantie introduceert elke school ook een nieuwe schoolapp, genaamd SchouderCom. Dit is een veilig en besloten ouderportaal. Geschikt voor fotoalbums, nieuwsberichten, rechtstreeks contact met de leerkracht, blogs. En als de school het wil ook een afwezigheidsmelding en gesprekkenplanner. Belangrijke voordelen zijn tijdsbesparingen voor de school, overzichtelijke communicatie, en een laagdrempelige bereikbaarheid voor alle gebruikers. SchouderCom is de afkorting voor School-Ouder-Communicatie. De ontwikkelaar van de app heeft jarenlange ervaring in het onderwijs. Wij verwachten dat u en school er veel gemak en plezier van gaan hebben! U hoort binnenkort meer.

 

Lappendeken 30

27 januariLees verder
Opening nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal

Met veel bezoekers, een dansworkshop en poffertjes vierde IKC Dorpsschool Rozendaal de opening van het nieuwe schoolgebouw. Burgemeester Klein Molekamp en Jeugdburgemeester Jet van Doesburg onthulden het nieuwe logo. Leerlingen uit groepen 7 en 8 gaven de rondleidingen.

 

Dorpsschool Rozendaal 2019

 

 

Rozendaal foto opening

7 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren