Kennismaken & vacatures

ikjijwij en nieuwsgierigheid

Koersboekje ikjijwijWij zijn openbare scholen. Juist in het openbaar onderwijs vormen we samen onze toekomst. Dat we allemaal verschillend zijn maakt het samenleven prachtig. We hebben dit de naam ikjijwij gegeven.

 

Nieuwsgierig samenleven
Ik ben nieuwsgierig naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ontdek hoe ik leer en wat ik wil ontdekken. Door nieuwsgierig te zijn naar een ander weet ik of ik voor de ander iets kan betekenen en waar ik samen met jou het verschil kan maken.

Jij bent uitdagend, aanvullend en inspirerend. Dichtbij of ver weg, in de klas maar ook daarbuiten in de school, de buurt of ergens anders op de wereld. Jij bent anders dan ik en dat is geweldig.

Wij leren van en met elkaar. Samen ontdekken en samen werken maakt onze wereld rijker. Samen maken wij onze toekomst en komen we verder.
Als je kijkt naar de ontwikkelingen in de wereld gun je elk kind dat het goed kan samenwerken. Zelfbewust en nieuwsgierig zijn, maakt dat je de toekomst aan kunt en deze kunt beïnvloeden. In onze scholen verbinden we ikjijwij aan nieuwsgierigheid.


Nieuwsgierig leren
Nieuwsgierigheid is een motor voor het leren en ontwikkelen. Als je nieuwsgierig bent heb je een open blik, ben je benieuwd naar de ander, naar hoe het zit, wat de volgende stap kan zijn. Vind je de energie en lef om het nog eens te proberen, om op zoek te gaan naar jouw plek in de wereld. Ook nieuwsgierig naar jezelf, naar je talenten, naar wat jij kunt bijdragen. Ikjijwij, nieuwsgierig naar vandaag en morgen is een brede voorbereiding op de volgende stap?
Veilig, elke dag een stapje uit je comfortzone. Daardoor houden we het onderwijs spannend en wakkeren we nieuwsgierigheid verder aan. Het versterkt ook weerbaarheid: met frisse moed opnieuw beginnen, maar ook je eigen grenzen kunnen aangeven.


Nieuwsgierig de toekomst in
Als we groep 8-leerlingen uitzwaaien na de laatste schooldag, zien we kinderen die blij zijn met wie ze zijn en wat ze kunnen. Kinderen die kunnen omgaan met allerlei verschillende mensen. Die met vertrouwen een nieuwe uitdaging aangaan en weten dat zij kunnen bijdragen. Zij hebben een goede basiskennis om verder te leren. Zij weten dat leven en leren de toekomst is en daar zijn ze blij mee. Als we dat bereiken kunnen we daar met alle ouders, medewerkers, partners en andere stakeholders trots op zijn.

foto buttons ikjijwij

 

 

 

ikjijwij is op talloze manieren zichtbaar in de scholen. Elk jaar vieren de leerlingen in maart de ikjijwij-week met een prikkelend, gezamenlijk thema.

 

 

 

 

 

 

Lees meer: Interview met initiatiefnemer Hannelore Bruggeman in het vakblad 'Naar School'.

nieuwsgierig samenleven  

Als je op school altijd met andere kinderen samenwerkt, word je daar goed in en ontstaat er ook minder ruzie of pesten. Je kunt veel van elkaar leren. 

 

Advies van onze leerlingen voor het koersplan

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren