Kennis-maken of inschrijven
Charlotte Verhees Charlotte Verhees
Ods Prinses Margriet in Spankeren
408b66db1554a664295ca94ea8cac4f4

Gepubliceerd in 'Scholenoverzicht website '

Wetenschap in de klas

Leerlingen kruipen in de huid van de wetenschapper. De Lappendeken doet onderzoek samen met Radboud universiteit uit Nijmegen. Lees erover in onderstaand krantenartikel.

Lappendeken Magnetisme 2018

 

In 2018 deden leerlingen al onderzoek naar magnetisme. Kinderen uit groep 3/4 maakten boek-o-matic over een zweeftrein.

 

15 februariLees verder
Nieuwe websites

Alle elf scholen en de stichting hebben sinds deze week een nieuwe website. De vormgeving en fotografie zijn nieuw, alle inhoud is bijgewerkt. De sites zijn compact: veel informatie zoals fotoalbums en dagelijks nieuws, verhuist naar de schoolapp. De websites zijn geschikt voor smartphone, tablet en computer.

 

Schoolapp

Tussen nu en de zomervakantie introduceert elke school ook een nieuwe schoolapp, genaamd SchouderCom. Dit is een veilig en besloten ouderportaal. Geschikt voor fotoalbums, nieuwsberichten, rechtstreeks contact met de leerkracht, blogs. En als de school het wil ook een afwezigheidsmelding en gesprekkenplanner. Belangrijke voordelen zijn tijdsbesparingen voor de school, overzichtelijke communicatie, en een laagdrempelige bereikbaarheid voor alle gebruikers. SchouderCom is de afkorting voor School-Ouder-Communicatie. De ontwikkelaar van de app heeft jarenlange ervaring in het onderwijs. Wij verwachten dat u en school er veel gemak en plezier van gaan hebben! U hoort binnenkort meer.

 

Lappendeken 30

27 januariLees verder
Feestelijke opening

Met veel bezoekers, een dansworkshop en poffertjes vierde IKC Dorpsschool Rozendaal de opening van het nieuwe schoolgebouw. Burgemeester Klein Molekamp en Jeugdburgemeester Jet van Doesburg onthulden het nieuwe logo. Leerlingen uit groepen 7 en 8 gaven de rondleidingen.

 

Rozendaal foto opening

7 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren