Scholengroep Veluwezoom

Bezoekadres:

Doesburgsedijk 7

6953 AK  Dieren

 

Postadres:

Postbus 18

6990 AA  Rheden

Telefoon: (026) 497 93 33

E-mail

 

 


Dorpsschool Rozendaal - Speerpunten 2018

Wetenschap en techniek

Op de Dorpsschool Rozendaal kunnen kinderen zich ontwikkelen op alle gebieden. Wij staan voor high five learning dat bestaat uit vijf onderdelen: basic skills, social, talents, creative en 21st century skills. Een high five wordt gegeven als teken van succes, erkenning en vriendschap. Dit zijn elementen die kinderen ervaren op school. High five learning verwijst ook naar ons Engelse onderwijs. Het leren van de Engelse taal is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs.

Techniek leren via de nieuwbouw
In 2017 is gestart met de bouw van onze nieuwe school die we rond oktober 2018 in gebruik gaan nemen. Bij het vak Wetenschap en Techniek leggen we een link met de nieuwbouw van de school. Dit naar aanleiding van een pilot van Marant, waardoor we dit jaar volop insteken op wetenschap en techniek. Er zijn verschillende lessen ontwikkeld die een link leggen met de nieuwbouw. Techniekzaken van de nieuwbouw zoals fundering, stevigheid en bedrading achter de muren worden in de klassen behandeld en door kinderen uitgeprobeerd. Vlogs die op de bouwplaats zijn gemaakt, geven hierbij visuele ondersteuning. Daarnaast bezoeken alle kinderen de bouwplaats een aantal keren en komen de aannemer en architect gastlessen geven op school.

Extra uitdaging
Een ander speerpunt is het onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. De opdrachten van Pittige Plus Torens maakt iedereen nu tijdens zelfstandig werken. Door inzet van ambulante tijd komt er een duidelijke opdracht en lijn voor de kinderen die daarnaast behoefte hebben aan extra uitdaging. In 2018 is het weer tijd voor een nieuwe taalmethode. We kijken hoe we dit met Snappet en de hierboven genoemde punten kunnen samenvoegen. Uiteindelijk doel is de kinderen op een breed vlak te ontwikkelen tot mooie, nieuwsgierige individuen met interesse in hun eigen ontwikkeling en de mensen om hun heen.