Scholengroep Veluwezoom

Bezoekadres:

Doesburgsedijk 7

6953 AK  Dieren

 

Postadres:

Postbus 18

6990 AA  Rheden

Telefoon: (026) 497 93 33

E-mail

 

 


Annie MG Schmidt - Speerpunten 2018

Volop in beweging

De Annie M.G. Schmidtschool staat voor goed openbaar onderwijs aan ieder kind in Dieren-West en omgeving. We leggen een accent op samenwerkend leren en goede leeropbrengsten. Wij streven ernaar jaarlijks minimaal op het landelijk gemiddelde te scoren op de vakgebieden taal, lezen en rekenen. Dat doen we met een rijk, interactief taalaanbod. Vanuit de ‘ik-jij-wij’ gedachte dragen we de normen en waarden uit die passen binnen het openbaar onderwijs en onze school.

Fit en gezond
Naast goed onderwijs in een fijne veilige omgeving is ‘fit en gezond’ een belangrijke thema voor onze school. In ons jaarprogramma hebben wij tal van buiten- en bewegingsactiviteiten opgenomen. Zo hebben we onlangs in samenwerking met Polysport in Dieren een sportieve dag georganiseerd waarop kinderen konden kennismaken met activiteiten als boogschieten, klimmen en curling. Ook gingen ze met de boswachter op pad om te ontdekken welke sporen van dieren er in het bos te vinden zijn.

Plein
Daarnaast gaan we aan de slag met het aanpassen van ons schoolplein. Ook hier willen wij een fijne plek van maken waar kinderen zich uitgedaagd voelen en waar ze zich volop kunnen bewegen en verbazen. Een enthousiaste werkgroep van ouders, teamleden, buurtbewoners en gemeenteambtenaren maakt hiervoor plannen, samen met de kinderen. Het doel is dat het schoolplein niet alleen tijdens schooltijd, maar ook daarna gebruikt kan worden. Kortom, onze school is volop in beweging!