Scholengroep Veluwezoom

Bezoekadres:

Doesburgsedijk 7

6953 AK  Dieren

 

Postadres:

Postbus 18

6990 AA  Rheden

Telefoon: (026) 497 93 33

E-mail

 

 


Nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal gestart

donderdag 12 oktober 2017 - 15:30
Bord Nieuwbouw Rozendaal

Met confettislingers en groot applaus onthulden de leerlingen Kick, Mees en Mads het bouwbord voor hun nieuwe school in Rozendaal. Ze deden dit samen met de wethouders Anton Logemann en George van Gorkum, en bestuurder Hannelore Bruggeman van Scholengroep Veluwezoom. Naar verwachting is de nieuwe school in het najaar van 2018 klaar, inclusief gymzaal, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

 

Drone
Daarna vormden alle leerlingen van het nieuwe schoolgebouw en hun leerkrachten een levende contour van hun toekomstige school langs de uitgezette piketpaaltjes. Een drone maakte er een prachtige luchtfoto van. Over een jaar staan de kinderen hier weer te zwaaien en te juichen, want dan openen ze hun nieuwe school. ‘We hebben lang op dit mooie moment gewacht en ik ben blij dat het zover is’, zei wethouder Anton Logemann. ‘Rozendaal verdient een goede school. Het is het kloppende hart van ons dorp. Nu al zorgt de nieuwe school voor aanwas van jonge gezinnen. Dat houdt Rozendaal levendig en vitaal.’

fotograaf Ivo Hutten
fotograaf Ivo Hutten
fotograaf Arjan Otten, MyViewPoint

Alles onder één dak

De nieuwe Dorpsschool Rozendaal aan de Bremlaan voorziet in zorg en onderwijs voor de talentontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Naast primair onderwijs biedt het nieuwe gebouw straks ook onderdak aan een peuterspeelzaal, de buitenschoolse en kinderdagopvang van Puck & Co en een gymzaal. Alles op één locatie. Een lang gekoesterde wens van het schoolbestuur en de gemeente gaat daarmee in vervulling. De huidige locatie aan de Steenhoek kampt met ruimtegebrek, is in slechte staat en biedt weinig mogelijkheden voor 21e eeuws onderwijs.

 

‘Kinderen hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen en die krijgen ze op deze prachtige nieuwe school. Het past heel goed in onze opzet van ontwerpend leren. Ze gaan de bouw dus ook op de voet volgen’, vertelde bestuurder Hannelore Bruggeman van Scholengroep Veluwezoom verheugd. Ze noemt ook het belang van een duurzaam gebouw. ‘Daarmee geven we de leerlingen iets mee van duurzaamheidsbesef waar ze de rest van hun leven wat aan hebben.’

 

Energieneutraal

Duurzaam is de school zeker. Bijna energieneutraal zelfs (label A++++), mede door een dak vol zonnepanelen. Het moderne ontwerp is gemaakt door Arie Blokland van GAJ-VBW Architecten in Arnhem. Hij hield in zijn opzet van de school rekening met de wensen van de leerlingen die twee jaar geleden al hun wensen uitwerkten. Aannemer van de nieuwbouw is Bouwbedrijf Klomps uit Dinxperlo. Die kreeg na een openbare aanbesteding de opdracht gegund vanwege een goede prijs-kwaliteitsverhouding, een duurzaamheidsprestatiecijfer van gemiddeld 9 (7 was gevraagd) en een heel goed energieprestatiecijfer van 0,185 (0,9 was vereist vanuit het bouwbesluit).

 

De gemeente Rozendaal en Scholengroep Veluwezoom zijn gezamenlijk opdrachtgever voor de nieuwe Dorpsschool Rozendaal. Als ‘bouwheer’ heeft de gemeente Rozendaal onlangs opdracht gegeven voor de bouw van de school, nadat de voorzieningenrechter van de Raad van State een voorlopige voorziening had uitgesproken. De gemeente is ervan overtuigd dat zij een zorgvuldige procedure heeft gevolgd en dat de beoordeling van de Raad van State geen obstakels oplevert. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt uitsluitsel daarover verwacht.