'Ik, jij, wij', onze openbare identiteit

Een van de zes kernwaarden van het openbaar onderwijs is ‘van en voor de samenleving’. Deze kernwaarde hebben wij vertaald in ‘Ik, jij, wij’. We omarmen natuurlijk alle zes de kernwaarden van het openbaar onderwijs , maar deze kernwaarde geven we binnen de Scholengroep Veluwezoom bijzondere aandacht. 'Ik, jij, wij' geeft richting aan ons dagelijks handelen:

IK ben nieuwsgierig naar de ander
JIJ bent anders, gelukkig maar!
WIJ komen samen verder

Ik:
Ben nieuwsgierig naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ontdek hoe ik leer en wat ik wil ontdekken. Door nieuwsgierig te zijn naar een ander weet ik of ik voor hem of haar iets kan betekenen.

Jij:
Bent uitdagend, aanvullend en inspirerend. Dichtbij of ver weg, in de klas maar ook daarbuiten in de school, buurt of ergens anders op de wereld. Jij bent anders dan ik en dat is mooi.

Wij:
Leren van en met elkaar . Samen ontdekken en samen werken maakt onze wereld rijker. Samen maken wij de toekomst en komen we verder.

 

Ik, jij, wij:

gaat over samenwerken, met respect en nieuwsgierigheid naar de ander. Samenwerken met leerlingen, ouders, de wijk, de wereld.  Samenwerken omdat we allemaal verschillend zijn en juist dát kan ons verrijken. Het gaat over burgerschap, meedoen aan de samenleving en verantwoordelijkheid dragen, over het besef dat ik/jij/wij samen vorm geven aan ons samen leven.                                                        

 

Muziek maken met elkaar, voor elkaar

Ontstaan 

Hoe is ‘ik, jij, wij’ ontstaan? In 2012-2013 heeft een groep ouders, leerkrachten, directeuren en het college van bestuur nagedacht over de openbare identiteit van de Scholengroep. Zij vormden de ‘Kenniskring identiteit XL’. Zij onderzochten de onderscheidende kwaliteiten van de twaalf scholen en hoe je die kwaliteit concreet kunt zien of merken.

 

Dat resulteerde dus in ‘Ik, jij, wij.’ De slogan en bijpassend logo zijn juni 2013 gepresenteerd aan de scholen. Ter inspiratie heeft elke school meteen een voorbeeldproject geadopteerd.