'Ik, jij, wij'

‘Ik, jij, wij’ gaat onze leerlingen helpen om zelfbewust te zijn en om goed samen te werken. Hoe dat gaat? De ‘ik’ maakt zelfbewust, het nodigt uit om actief mee te doen. De ‘ik’ stimuleert je om te bedenken: Wat wil ík eigenlijk? Wat kan ik bijdragen?

 

Vervolgens ga je dit verder verkennen, via open vragen aan de ander. Je maakt er actief ‘jij’ en ‘wij’ van dus. Dat kan je natuurlijk doen binnen en buiten de klas. Met ouders, met iedereen.


Persoonlijke quotes

Hannelore Bruggeman
"Voor de toekomst van onze leerlingen is belangrijk dat ze vanuit een zelfbewuste ‘ik’ de samenwerking aangaan met anderen."
Hannelore Bruggeman, voorzitter college van bestuur
Rob König
"Als ik iets wil, kan ik echt iets bereiken in deze wereld en daar heb ik ook anderen voor nodig."
oud-wethouder Onderwijs Ron König van Gemeente Rheden
Aniëlle Radder
"Alles in de Wensvogel ademt ‘ik, jij, wij’: het beleid, de mixmiddagen, de wenslessen. Daar heb ik wat mee."
Aniëlle Radder, voorzitter van de ouderraad

'Ik, jij, wij' op al onze scholen!

In onze scholen zijn talloze goede en inspirerende voorbeelden. De scholen kiezen zelf welke activiteiten zij label ‘ik, jij, wij’ willen geven. Alle ideeën en best practises worden op deze website gepubliceerd. 

 

Hieronder kun je direct naar een specifieke scholenwebsite navigeren voor een specifiek aanbod van haar unieke projecten: